Curriculum vitae van Cedric Heyndrickx

Cedric Heyndrickx is zaakvoerder van Ansel bvba. Hij startte zijn eerste bedrijf in 1979. Light Beams werd een succesvol import- en distributiebedrijf. De firma verdeelde lampen, armaturen, elektronica en toebehoren voor professionele verlichting. Het werd snel duidelijk dat installateurs en verdelers nood hadden aan opleidingen over de nieuwste technieken. De eerste incompany-opleiding werd georganiseerd in 1983.

In 1988 startte hij met Silicon Controls, een onderneming voor de ontwikkeling en productie van elektronica voor verlichtingsregeling, energiebesparing en gebouwbeheer. Het aanbod aan opleidingen werd verruimd met het commerciële aspect: hoe kan ik techniek verkopen en mijn winstmarge vergroten? Cedric Heyndrickx adviseerde ondertussen talrijke fabrikanten waaronder ZERO88 (Engeland), SATEL (Spanje) en LAMPO (Italië). De adviezen werden verder uitgebreid met productontwikkeling en management.

In 1996 verkocht hij zijn patenten en bedrijf aan de Niko Groep. Hij werkte meerdere jaren voor Niko als productmanager. Cedric Heyndrickx is altijd op zoek naar manieren om betere resultaten te boeken op een efficiëntere manier. Hij volgde een zestigtal opleidingen zoals LEAN, ISO9001, project management enz.

Sinds 2012 is hij zaakvoerder van Ansel bvba, managementadviseur en auteur van het managementboek Resultaat in het kwadraat uitgegeven door Academia Press.